Pedicure

Goede voetverzorging is belangrijk!

U ziet er natuurlijk graag goed uit. De dagelijkse zorg voor uw uiterlijk vindt u heel gewoon. Maar hoe zit dat met uw voeten? Wanneer krijgen die aandacht? Pas als de nagels pijnlijk zijn, het eelt branderig aanvoelt of de likdoorn steekt? Met een goede, regelmatige verzorging van uw voeten zijn deze problemen te voorkomen. De pedicure (voetverzorger) kan u daarbij helpen.

Voor wie?

Man of vrouw, jong of oud: iedereen is gebaat bij een goede voetverzorging. Of u nu veel zit, staat of loopt. Want realiseert u zich wel eens dat het hele gewicht van uw lichaam vaak op de voeten neerkomt? En wist u dat als de voeten pijn doen, ongemerkt ook de houding kan veranderen? Daardoor kunnen weer rug- of nekklachten ontstaan.

Uitgebreid advies

De voetverzorger kan u niet alleen van al ontstane ongemakken verlossen, maar helpt u juist in het voorkomen ervan. De hedendaagse, goed opgeleide vakvrouw (of -man) kan u daarover uitgebreid adviseren. Niet alleen over de manier waarop u uw voeten het beste kunt verzorgen, maar bijvoorbeeld ook over de aanschaf van (sport)schoenen of over de lichaamshouding. Daarnaast kan zij klachten of aandoeningen signaleren die mogelijk een behandeling door een arts behoeven.

De werkwijze

Eerst bekijkt de voetverzorger nauwkeurig de huid en de nagels van uw voeten. Voor een optimale hygiëne worden uw voeten en instrumenten gedesinfecteerd. De behandeling bestaat onder meer uit op de juiste manier nagels knippen, het verzorgen van de (nagelwallen) zijkanten van de nagels, het weghalen van eelt of likdoorns en met behulp van apparatuur het polijsten van de nagelplaat. Als de conditie van uw voet en been dit toelaat wordt de behandeling afgerond met een ontspannende massage.

De voeten van een Diabetici en Reumatische.

Pedicures kunnen zich gespecialiseerd hebben, in de verzorging van voeten van diabetici en reumatische. Bij een diabetes kan een verminderd (pijn)gevoel in de voeten ontstaan. Hierdoor worden beschadigingen niet tijdig opgemerkt en dat brengt een verhoogd risico voor infecties met zich mee. Bij een gespecialiseerde voetverzorger krijgen deze voeten de speciale aandacht die zij nodig hebben.

HAM-code

De Code van de Voetverzorger/pedicure (voorheen ook wel de HAM-Code genoemd) is een handleiding voor voetverzorgers/pedicures met betrekking tot de eisen die gesteld worden aan de uitvoering van een voetverzorgingbedrijf. Het betreft dan wettelijke eisen en branche normen op het gebied van:

  • Hygiëne
  • Arbeidsomstandigheden
  • Milieu

Poort Pedicure heeft de cursus "Code van de Voetverzorger" gevolgd, hetgeen betekent dat ze hebben geleerd de Code toe te passen binnen hun eigen praktijk. De Code van de voetverzorger/pedicure is een initiatief van de Commissie Voetverzorging, waarin de branche-organisatie, ProVoet en het HBA zijn vertegenwoordigd.

De Code van de Voetverzorger/pedicure is in een uitgebreide en verkorte versie verkrijgbaar bij de Commissie Voetverzorging van het HBA of via de website van het: Hoofdbedrijfschap Ambachten.

Poort Pedicure heeft haar praktijk in Heerhugowaard.

Afdrukken